dijous, 25 de febrer del 2010

La proposta per una llei antitabac ja té el 30% de les signatures necessàries

Noticia d'informatius.ad


La recollida de signatures per portar una proposició de llei al Consell General que reguli el consum de tabac als llocs públics segueix pel bon camí.

La iniciativa, engegada per la periodista Noemí Rodríguez, està aconseguint cada vegada més signatures i ja s´ha arribat gairebé al 30% de necessàries per poder tirar endavant aquesta proposta legislativa. Seria la primera que podria arribar a fer la ciutadania.
La Llacuna és un dels espais habilitats per poder recollir signatures a fi de portar una proposició de llei al Consell General que reguli el consum de tabac als espais tancats. De moment, i segons assegura la promotora d´aquesta iniciativa, la recollida va per bon camí ja que s´ha assolit el 30% de les signatures necessàries perquè aquesta proposició es pugui entrar a debatre al Consell General. Tot i que no s´han marcat terminis tancats, la voluntat és poder entrar el text legislatiu abans de l´estiu. La rebuda ha estat molt bona i cada dies es recullen diferents signatures en els diferents punts habilitats a aquest efecte. I és que les decisions preses als països veïns referents al tabac han fet que molts estiguin més sensibilitzats. La proposició de llei especifica en quins espais tancats s´hauria de prohibir fumar, entre els que figuren els centres sanitaris i sociosanitaris, els centres d´ensenyament i guarderies, centres d´atenció social, establiments de l´Administració pública i parapública, ascensors, espais laborals tancats, o en els transports públics, entre d´altres. Recordar també a la gent que ja va signar en un primer moment que ho torni a fer ja que perquè això sigui vàlid cal que hi hagi la fotocòpia del passaport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada